השקעות לטווח ארוך – השקעה של כסף לטווח ארוך
בנוף כלכלי שמשתנה ללא הרף, ולאור האינפלציה הגבוהה וחוסר הוודאות בנוגע לריביות, אנשים רבים מחפשים הזדמנויות להשקעות לטווח ארוך המציעות יציבות, ביטחון ופוטנציאל לתשואה משמעותית.
יש לא מעט אפיקי השקעה ומסלולים בהם ניתן להשקיע כסף בטווח הארוך, אך לפני שרצים להשקיע, חשוב להבין את היתרונות הפוטנציאליים והחסרונות של כל אחד מהם, ולהעריך כל אפשרות באופן אובייקטיבי.
בשורות הבאות נבחן מספר סוגי השקעות לטווח ארוך, כגון נדל”ן ושוק ההון וננסה לסייע לכם לקבל החלטה מושכלת.
איפה כדאי להשקיע כסף בטווח הארוך?
בתור התחלה נגדיר מהי השקעה לטווח ארוך – השקעה לטווח ארוך היא אסטרטגיה במסגרתה בוחרים אפיקי השקעה לשנים רבות קדימה.
מטרת גישה זו היא למקסם את התשואה לאורך זמן, ולאפשר לערך ההשקעה לעלות. משקיעים לטווח ארוך מתמקדים בדרך כלל בנכסים בעלי פוטנציאל לתשואה גבוה יותר, או להכנסה עקבית לאורך השנים, כגון מניות, אג”ח, קרנות נאמנות, נדל”ן ועוד.
אחד היתרונות של השקעה לטווח ארוך לעומת השקעה לטווח קצר היא שמשקיעים אלה פחות מודאגים מתנודות שוק נקודתיות ויכולים להתמקד בפוטנציאל הגדילה הכולל של ההשקעות שלהם. אסטרטגיה זו דורשת סבלנות וקבלת החלטות מושכלת שמטרתן לאזן סיכון ותשואה בצורה יעילה. למדריך בנושא איפה להשקיע כסף.
השקעה בשוק ההון לטווח ארוך
מניות ודיבידנדים – השקעה בבורסה היא אחת הצורות הפופולריות ביותר של השקעות לטווח ארוך. המשקיעים רוכשים מניות של חברה ציבורית שהם מאמינים בה בתקווה שהחברה תמשיך לצמוח, וכתוצאה מכך תהיה עלייה בשווי המניה לאורך זמן. חלק מהחברות מחלקות למשקיעים גם דיבידנדים, שהם הדרך בה החברה חולקת את הרווחים עם בעלי המניות.
קרנות נאמנות ותעודות סל – קרנות נאמנות ותעודות סל (ETF) מאפשרות למשקיעים לשים את כספם במבחר גדול של מניות, אג”ח או ניירות ערך אחרים. השקעה מסוג זה יכולה להיות נוחה עבור מי שרוצה להשקיע בשוק המניות או האג”ח אך אין לו את הזמן או הידע לנהל את ההשקעות בעצמו.
אגרות חוב – דרך נוספת לגוון את תיק ההשקעות לטווח ארוך היא באמצעות אגרות חוב. כאשר אתה רוכש אג”ח, אתה בעצם מלווה כסף לתאגיד או ממשלה, אשר מסכימים להחזיר לך את הסכום המקורי, יחד עם ריבית, במשך תקופה מסוימת. אג”ח נחשבות בדרך כלל בטוחות יותר ממניות ויכולות לספק זרם הכנסה קבוע, מה שהופך אותן להשקעה מתאימה לטווח ארוך, במיוחד עבור משקיעים שונאי סיכון. יחד עם זאת, אחד החסרונות העיקריים של איגרות חוב הוא שהריבית הקבועה שלהן עשויה להפוך לפחות אטרקטיבית בסביבה של אינפלציה עולה.
חשוב לזכור שבעוד ששוק ההון יכול להציע תשואות לא רעות, הוא מגיע גם עם תנודתיות רבה וסיכונים, הדורשים הבנה של השוק. למשל, בתקופות של חוסר ודאות כלכלית, כפי שחווינו בשנים האחרונות (ועודנו חווים), יכולות להתרחש ירידות משמעותיות בשווי ההשקעות, ולעיתים יחלפו שנים עד ששוק ההון יתאושש וההשקעה תחזור לשווי שהייתה בו לפני הירידות. לפיכך, השקעה מסוג זה תתאים יותר למי שיכול להרשות לעצמו לסכן את ההון שהוא משקיע ולמי שלא יזדקק לכסף בשנים הקרובות.
השקעות נדל”ן לטווח ארוך
נדל”ן נחשב מזה שנים רבות להשקעה כדאית, יציבה ובטוחה, במיוחד במדינה כמו ישראל. בשונה מאפיקי השקעה אחרים, נדל”ן הינו נכס מוחשי וקיומו אינו מותנה בתנודות השוק.
בנוסף, לאור המחסור החמור בקרקעות לבניה בישראל, מחירי הנדל”ן עולים מזה שנים ולא נראה שהמגמה צפויה להשתנות בקרוב. בין אם מדובר בנכסים למגורים או בנכסים מסחריים, להשקעה בנדל”ן יש יתרונות רבים ופוטנציאל גדול לעלייה בערך הנכס לאורך שנים.
השקעה בדירות ונכסים מסחריים – נדל”ן מניב
השקעה בדירות ונכסים מסחריים, מאפשרת להרוויח מדמי שכירות, כמו גם מעליית הערך לאורך זמן. יחד עם זאת, להשקעה מסוג זה יש חיסרון מאוד משמעותי והוא הצורך בהשקעה של הון עצמי רב, ועל פי רוב גם נטילה של משכנתא בסכום לא מבוטל.
השקעה בקרקעות
בשונה מרכישה של דירות ונכסים מסחריים, רכישה של קרקעות מאפשרת למשקיעים לרכוש נדל”ן המאפשר פוטנציאל רווח גבוה בהרבה מאשר בנכס קיים.
קרקע זמינה לבניה
אפשרות אחת להשקעה היא רכישה של קרקע זמינה לבנייה. מדובר בקרקע שיש לה את כל האישורים וניתן כבר לבנות עליה. החיסרון הוא, שלרוב, מדובר בקרקע שקרובה למיצוי פוטנציאל הרווחיות שלה. בנוסף, במרבית המקרים עלויות של קרקעות כאלה הן גבוהות מאד, במיוחד אם מדובר באזורים מרכזיים בישראל.
קרקע חקלאית באזורי ביקוש
אפשרות נוספת בעלת פוטנציאל רווחיות גבוה הרבה יותר היא השקעה בקרקע המצויה בהליכי שינוי ייעוד. עם העלייה בביקוש לנכסים למגורים ולמסחר, קרקעות חקלאיות העוברות הליכי שינוי ייעוד מציעות פוטנציאל עצום להחזר ניכר על ההשקעה.
הכוונה היא לקרקע שנכון להיום הייעוד שמוגדר עבורה הוא למטרות חקלאות, ועל כן נכון להיום לא ניתן לבנות עליה. מכיוון שהשימוש בקרקע חקלאית הוא מוגבל, העלות שלה נמוכה יותר. יחד עם זאת, במתחמים מסויימים מבוצע הליך של שינוי ייעוד (המכונה לעיתים גם “הפשרת קרקע”), אשר בסיומו ניתן יהיה לבנות על הקרקע. בתום ולאורך התהליך אשר כולל בתוכו מדרגות ושלבים ערכה של הקרקע עולה באופן משמעותי ביותר, בדרך כלל במאות אחוזים.
תהליך שינוי הייעוד נמשך בדרך כלל מספר שנים, ועל כן לקרקע חקלאית יש פוטנציאל רב כאפשרות השקעה אדיר לטווח ארוך, אך גם מתאימה למשקיעים אשר מתכננים למכור את הקרקע באמצע הדרך עם עליית ערך הקרקע בשלבים והמדרגות השונות. אחד היתרונות הגדולים ברכישה של קרקע חקלאית הוא שהיא מאפשרת לאנשים פרטיים להיכנס לשוק הנדל”ן בעלות כניסה נמוכה יותר בהשוואה לקרקע שכבר זמינה לבנייה.
פוטנציאל הרווח בהשקעה מסוג כזה הוא משמעותי מאד ורבים מהמשקיעים שבוחרים להשקיע בקרקע חקלאית נהנים מעליית ערך רק מעצם ההחזקה בקרקע לאורך זמן, התקדמות התהליך ההפשרה, וזאת מבלי שיצטרכו לעשות דבר.
יחד עם זאת, חשוב להבין שלא לכל קרקע חקלאית יש פוטנציאל לעבור שינוי ייעוד ותהליך הפשרה, ויש צורך לבצע בדיקות על מנת לוודא היתכנות כזאת. על מנת להגדיל את הוודאות לכך שהקרקע בה אתם מעוניינים אכן תסיים בהצלחה את התהליך שישביח את ערכה, מומלץ לרכוש קרקע שכבר נמצאת בתהליכי שינוי ייעוד, וכבר עברה חלק מהמשוכות הבירוקרטיות.
רכישה של קרקע כזאת באמצעות חברה מוכרת ומנוסה בתחום, באזורי ביקוש בישראל, יכולה לתת לכם שקט נפשי ולהבטיח שבטווח הארוך ערכה של הקרקע שרכשתם יעלה באופן משמעותי.
כאמור, כאשר בוחנים השקעות לטווח ארוך, ישנן לא מעט אפשרויות. עם זאת, השקעה בקרקעות חקלאיות באזורי ביקוש בישראל מהווה הזדמנות ייחודית לרווחים משמעותיים על פני זמן. באמצעות תהליך של שינוי ייעוד, קרקע חקלאית יכולה להפוך לאדמה יקרת ערך שאפשר לבנות עליה, דבר שיוביל לעלייה משמעותית בערכה. על ידי מינוף היתרונות של השקעות ארוכות טווח והתמקדות בפוטנציאל של קרקעות חקלאיות, משקיעים יכולים להגדיל את הסיכוי שלהם להגיע לדירה ולהבטיח את עתידם הפיננסי.