מדוע להשקיע דווקא ברעננה?
לפני שניגע בתכנית רע 2020, חשוב להבין האם ומדוע כדאי בכלל להשקיע ברעננה?
ובכן, נתחיל מכך שרעננה נחשבת לאחת מהערים המבוקשות ביותר בישראל., המאופיינת באוכלוסייה איכותית וחזקה מחתך סוציו-אקונומי גבוה.הודות לאיכות החיים הגבוהה, למערכת החינוך המעולה ולמיקומה במרכז הארץ, העיר שומרת על מעמדה הגבוה ומשמרת את מעמדה כאחת מהערים הנחשקות ביותר למגורים. תושבי העיר סופגים ערכי תרבות, ספורט וחינוך על בסיס קבוע, ובתי הספר בעיר מדורגים בראש הרשימה ברמה הארצית.
בשנים האחרונות, עיריית רעננה שמה לה למטרה לשמור על איכות הסביבה, בין היתר על ידי הקפדה על עיר ירוקה ונקייה הכוללת פארקים, גנים ואפשרויות מחזור מתקדמות. “פארק רעננה” המפורסם מעניק לתושבים ריאה ירוקה עם שפע פינות ישיבה, מתקני שעשועים ואפילו אגם מלאכותי עם בית קפה.
רעננה אמנם מכונה “פנינת השרון”, אך היא גם פנינה של ממש בתחום הנדל”ן. מכיוון שהביקוש למגורים בעיר גבוה במיוחד, מחירי הנדל”ן שומרים על מגמת עליה חיובית מזה שנים ומחירי הקרקעות במתחמי התכנון השונים ממשיכים לעלות. העיר נהנית מהגירה פנימית חיובית ומושכת אליה מדי שנה משפרי דיור ודורשי תעסוקה מרחבי הארץ כולה, מה שמסביר את מגמות הנדל”ן החיוביות הללו.
המאפיינים הללו לא חומקים מעינם של יזמי ומשקיעי נדל”ן, שממהרים לנצל את עתודות הקרקע האחרונות שנותרו בעיר. בשל הצורך הדוחק ביחידות דיור ומסחר בעיר, העירייה רואה בעין יפה יוזמות להקמת פרויקטי נדל”ן בעיר, ואך יוזמת כאלו בעצמה.
בקיצור, מגמת עליית המחירים, הביקוש הגבוה, איכות החיים בעיר והקרבה למרכז הארץ ולתשתיות ברמה ארצית הן חלק מהסיבות מדוע כדאי להשקיע בקרקעות בסביבת רעננה, במיוחד אלו הנמצאות בתוך הליך תכנוני והליכי הפשרה.
עד כה, הרשות המקומית ניצלה את מרבית הקרקעות הפנויות בעיר, מה שמעלה עוד יותר את קרנן של השקעות במגרשים ברעננה.
אחד ממתחמי התכנון המדוברים ביותר בעיר הוא מתחם “רעננה מול הפארק”” הנמצא בשלבי תכנון מתקדמים להקמה של שכונת מגורים לצד פארק עסקים תחת תכנית רע/2020.
קצת על מתחם רעננה מול הפארק ועל תכנית רע/2020:
תוכנית רע/2020 מתייחסת למתחם המגורים והתעסוקה החדש שיקום במערב רעננה, דרומית ל”פארק רעננה” וצפונית לכביש 531 ולתחנת הרכבת רעננה דרום. תכנית רע 2020 משתייכת לתוכנית המתאר הכוללנית של העיר רע’/3000.
מצפון למתחם מול הפארק מתנהל בימים אלו פרויקט לבניית שכונת “רעננה מערב”, שצפוי להוסיף לעיר כ-5,000 יחידות דיור חדשות. במסגרת ברובע החדש, המשתרע על יותר מאלף דונמים, יוקצו גם שטחים נרחבים להקמת מבני ציבור ואזור תעשייה, מסחר ותעסוקה.
הפרויקט כולל גם פיתוח מערך תשתיות תחבורה, כולל כבישים לרכבים ממונעים, שבילי הליכה ואופניים ונתיבי תחבורה ציבורית.במסגרת תוכנית רע/2020 עתידים להיבנות בנייני מגורים בני עד 10 קומות שיכילו כ- 2,000 יח”ד, כמו גם מתחמי מסחר (15,000 מ”ר) ומשרדים (130,000 מ”ר) רחבי היקף.
המתחם ממשיך את מגמת “עירוב השימושים”, אשר צוברת תאוצה בארץ ומציעה חוויית את חוויית המגורים האולטימטיבית, עם כל מעטפת השירותים הנדרשים לצורך קיום שגרת יומיום נוחה, נעימה ואיכותית.
הקרקע נמצאת במרחק הליכה קצר מ”פארק רעננה” ושכונת “לב הפארק”, בסמוך לתשתיות קיימות ולמערכות הסעת המונים כגון רכבת ישראל וכביש 531 המהווה חיבור מהיר לכבישי האורך החשובים ביותר (כביש 2, כביש 4, כביש 6). תושבי השכונה החדשה מול הפארק מגישה קלה ומהירה להרצליה ורמת השרון ממערב, לתל אביב וערי גוש דן מדרום, ולכפר סבא והוד השרון ממזרח.
החברה למימוש קרקעות רכשה עבור משקיעיה כ-15 דונם קרקע במתחם, אשר נכלל בתוכנית רע/3000, תוכנית שאושרה בסוף חודש מרץ 2016. המתחם נמצא בשלבי תכנון מתקדמים ביותר ובשנת 2017 פורסמה למתחם תכנית מפורטת הכוללת טבלאות איזון והקצאות.
מדוע להשקיע דווקא בקרקע ברעננה בתכנית רע/2020?
החברה למימוש קרקעות בהנהלת בני ברנשטיין, איתרה אזור ברעננה מול הפארק, בשטח שנכלל בתוכנית רע/2020. האזור צמוד לתשתיות להסעת המונים כגון רכבת ישראל, “תחנת רכבת רעננה דרום” וכביש הרוחב החשוב 531 המחבר את העיר לכבישי האורך החשובים ביותר באזור (כביש 4, כביש 2, וכביש 6). השכונה צפויה להיות מקושרת לקו המטרו העתידי, מה שצפוי לשדרג אף יותר את הנגישות התחבורתית עבור התושבים.
מטרת עיריית רעננה בקידום תכנית רע’ 2020 היא שינוי ייעוד הקרקע במתחם מייעוד חקלאי לייעוד של מגורים, תעסוקה ומסחר והקמת מרכז תעסוקה ועסקים חדש במערב העיר רעננה בצמידות לתחנת רכבת ותשתיות.
המתחם טומן בחובו פוטנציאל אדיר לעירוב שימושים בין היתר בשל קרבתו למערכי התחבורה הציבורית ועורקי התנועה הפרטית. הרעיון בעירוב שימושים הוא לייצר חוויית חיים אידאלית שבה מבני מגורים ובתי מסחר מצויים תחת קורת גג אחת, כך שכל שגרת החיים יכולה להתנהל ללא צורך להוציא את הרכב מהחניה ולעמוד בפקקים בדרך לעבודה, לגנים ובתי הספר של הילדים, לסופרמרקטים והחנויות וכולי.
ואכן, מתחם עירוב השימושים מול הפארק ברעננה תוכנן במיוחד במטרה לענות כל צרכי התושבים, החל מהביקוש ליחידות דיור איכותיות, עבור במשרדים ואזורי מסחר ותעסוקה, וכלה במרכזי בילוי, קניות ופנאי.
רעננה מושכת אליה תושבים מכל רחבי הארץ והממוצע הסוציו-אקונומי של תושבי העיר נחשב מהגבוהים בישראל. מחירי הנדל”ן והדיור בעיר שומרים על יציבות לאורך שנים, עם נטייה מעלה.
הקרקע המוצעת לרכישה במסגרת תכנית רע/2020 היא עתודת הקרקע הממוקמת דרומית לשכונת “לב הפארק” – אזור בו מתגוררת אוכלוסייה חזקה ואמידה. מכאן נובע יתרון נוסף בשכונת מול הפארק, והוא קיומן של תשתיות מפותחות באזור.
בקיצור: קחו את העיר רעננה, אשר נחשבת לאחת הערים החזקות בארץ ובעלת חתך הסוציו-אקונומי מהגבוהים בישראל, שלבו אותה עם סביבה עתירת התשתיות לאומיות – ובמהרה תגיעו למסקנה שהמתחם הסמוך לרכבת הוא אזור נדיר הטומן בחובו הזדמנויות השקעה מעולות, הן בשטחי קרקע לתעסוקה והן בשטחי קרקע למגורים. תכנית רע 2020 ברעננה מול הפארק מציעה את שתי סוגי ההשקעות, עם צפי לרווחים נכבדים בטווח הזמן הבינוני עד הארוך.
לא רק מגורים, גם תעסוקה
הרעיון סביב המתחם הוא הקמה של מרכז תעסוקה עם גישה מהירה לתחנת הרכבת רעננה דרום וכבישים מרכזיים, כמו גם תחנת המטרו העתידית. במתחם מתוכננים מתחמי תעסוקה, בעיקר עבור תעשייה עתירת ידע (הייטק), בגובה של עד 7 קומות. קומות הקרקע יוקצאו לבתי עסק, מסחר וחנויות אשר יהוו מרכזי פנאי ובילוי לאנשי ההייטק ולתושבי רעננה וסביבתה.
כבר היום רעננה נחשבת לאחד ממוקדי התעסוקה המרכזיים בשרון, אשר מושך אל העיר המוני משפרי דיור ומבקשי תעסוקה לצד חברות ובתי עסק. עם הקמת המתחם החדש, מעמדה כבירת הייטק תוססת רק יילך ויתחזק.
עוד פרט מעניין הוא שלאחרונה, חברת עזריאלי קנתה את 2 בתי האבות והמרכז המסחרי הצמוד אליהם, מתוך מגמה לבנות מרכזי מסחר ומשרדים במתחם. כל זאת מתוך ראיית הנולד שהאזור יתפתח ויושבח בשנים הקרובות.
אז נשאלת השאלה: אם חברת עזריאלי רואה את הנולד, למה שהמשקיעים לא יראו את הנולד?
הרווחים המשמעותיים בפרויקט:
אנו צופים כי השכונה החדשה שתקום כחלק מתכנית רע 2020 רעננה תהיה השכונה היוקרתית והמבוקשת ביותר בעיר, עם גישה ישירה לתחנת הרכבת, למרכזי פנאי ובילוי, פארקים לרווחת ציבור ולכביש 531 המתחבר למרבית כבישי הרוחב המשמעותיים ביותר (כביש 2,4,6). הצפי לביקוש הרב לנכסי מסחר ומגורים בפרויקט מעיד על פוטנציאל הרווח האדיר שגלום בו, שמוערך בכמה עשרות אלפי שקלים.
אם מדברים באופן כללי, רכישה של קרקע והגעה לדירה בחלק במתחם אשר מוקדש למגורים צפויה להכניס רווחים של כ- 1,000,000 ש”ח, כאשר תמיד ישנה אפשרות לממש את הקרקע טרם הבניה ולגזור רווחים נאים בשלב מוקדם יותר. מכאן שמדובר בהזדמנות השקעה אטרקטיבית וורסטילית כאחד.
בנוגע למתחם העסקים, ההשקעה צפויה להכניס למשקיעים רווחים של מאות אלפי שקלים בבניית משרד או חנות. מי שיבחרו להשקיע במתחם יקבלו לבעלותם נכס במתחם העסקים המבוקש ביותר ברעננה בצמידות לרכבת וכבישים מהירים.
בנוסף, יש לקחת בחשבון את המגמה ההולכת ומתעצמת של הגדלת זכויות הבניה במתחמי עסקים ושל תכנון מתחמי עירוב שימושים הכוללים דירות ושימושים נוספים לצד וביחד עם מבני תעסוקה. לאור זאת, משקיעים אשר רוכשים את הקרקע היום יכולים ליהנות מתוספות של זכויות בנייה עבור משרדים ואף תוספות בניה של דירות מגורים קטנות (מה שמכונה: “מיקרו דיור”). תוספת הזכויות צפויה להקפיץ את שורת הרווח לגבהים משמעותיים במיוחד וללא מאמץ נוסף מצד המשקיעים.
יש לציין כי מתחמי עסקים מקבילים בסביבה כבר זוכים ליהנות מתוספת נכבדת של דירות ומשרדים כדוגמת הרצליה פיתוח, אזור התעשייה של כפר סבא במתחם העסקים הצמוד לרכבת בחדרה ועוד רבים אחרים. אל תתמהמהו, הזדרזו להצטרף לפארק העסקים הבא של רעננה וקבלו הזדמנות לזכות ברווחים הגדולים באמת.
סטטוס תכנית רע/2020:
התכנית נמצאת כעת בשלבי תכנון מתקדמים מאוד, כאשר התכניות המפורטות כבר הופקדו.
בימים אלו, עיריית רעננה עומלת על טבלאות ההקצאה מחדש. הסטטוס התכנוני המתקדם והרוח הגבית שהתכנית מקבלת מהרשות המוניציפלית עצמה מהווה אינדיקציה ברורה לסיכויי ההפשרה הגבוהים, מה שמעלה את רמות הביטחון עבור משקיעים פוטנציאליים בנוגע למימוש העסקה וקבלת הרווחים לכיסם בסוף התהליך.
לצפייה בהוראות תוכנית רע/2020 (מקור: רשות מקרקעי ישראל)
פירוט גושים וחלקות בתכנית (ע”פ תוכנית 416-0452573):
גוש | מספרי חלקות בחלקן | מספרי חלקות בשלמותן |
---|---|---|
7650 | 22-24, 26, 47-81, 121-122, 128-132, 139-176, 178-224, 226-228, 232-237, 258, 261, 277, 279, 281, 283, 286, 290, 292, 346, 358, 360, 362, 366, 368, 374, 376, 378, 380, 382, 384, 386, 388, 390, 392, 394, 396, 398, 400, 403, 406, 409, 411, 416-417 | 159-260, 263, 285, 297, 415, 419-421 |